Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2021

За одержання хабаря судитимуть ексначальника відділу Пенсійного фонду

Донецькою обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу призначення, перерахунку та виплати пенсій одного з районних управлінь Пенсійного фонду у Донецькій області за фактом прийняття пропозиції та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2020 року 36-річна посадова особа обіцяла розглянути заяву, а у подальшому нарахувати та виплатити недоотриману пенсію померлого пенсіонера громадянину, який не мав для цього законних підстав. Свою «послугу» жінка оцінила у 10 тис грн.
 
Хабарницю викрито після одержання частини неправомірної вигоди.
 
Максимальне покарання за вказаною статтею - до десяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1137