Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2021

Так званому міністру культури «ДНР» заочно повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури псевдопосадовцю окупаційної адміністрації РФ заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з червня 2015 року мешканець м. Донецька обіймав посади від так званого першого заступника до міністра культури «ДНР».
 
Підозрюваний забезпечує проведення заходів, спрямованих на інтеграцію тимчасово окупованих регіонів Донецької області з РФ та фактичну заборону української культури, мистецтва і кінематографії.
 
За його керівництва, під виглядом боротьби з екстремізмом, з бібліотечного фонду вилучаються твори українських авторів, публікації проукраїнські налаштованих громадян, а культурна спадщина Донеччини позиціонується як частина історії РФ.
 
Крім того, через підконтрольні «міністерству» установи зловмисник сприяє формуванню у місцевих мешканців думки про легітимність окупаційної влади та проводить політику злочинної героїзації представників не передбачених законом України збройних формувань.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1588