Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2021

Донеччина є лідером з реалізації пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» (ФОТО)

14 липня у м. Маріуполі відбувся круглий стіл на тему: «Залучення органів місцевої влади до впровадження в громадах заходів, направлених на розвиток особистості дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах, їх ресоціалізацію – як шлях подолання недоліків системи соціального захисту дітей в територіальних громадах Донецької області».
 
    
 
У ньому взяли участь працівники Донецької обласної прокуратури, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях, а також представники служб у справах дітей.
 
    
 
Прокурори розповіли учасникам заходу про пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», який триває на території Донеччини з березня 2019 року.
 
«У Донецькій області найбільша кількість неповнолітніх, яких залучено до участі у проєкті. За участі ювенальних прокурорів окружних прокуратур судами звільнено від кримінальної відповідальності 26 неповнолітніх, які успішно пройшли Програму ресоціалізації. ЇЇ основна мета - максимально раннє виведення з кримінального процесу неповнолітніх, які вперше вчинили проступки та нетяжкі злочини», - розповіла гостям круглого столу начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури Тетяна Чекайлова.
 
Враховуючи позитивний результат, учасники заходу домовились про тісну співпрацю у майбутньому.
 
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 934