Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2021

Позов прокуратури щодо стягнення 2,3 млн грн шкоди, завданої незаконним видобуванням артезіанської води, прийнято до розгляду судом

Господарським судом Донецької області відкрито провадження у справі за позовом Бахмутської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Донецькій області та Миронівської селищної ради до комунального підприємства про стягнення шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу у сумі понад 2,3 млн грн.
 
Установлено, що у період 2014-2018 років комунальне підприємство Миронівської селищної ради за допомогою насосного обладнання здійснювало незаконне видобування підземної води з артезіанської свердловини, що розташована на території підприємства у смт. Мироновський Бахмутського району.
 
За вказаний період часу без законних на те підстав з державних надр добуто понад 1 000 000 куб. м. зазначеної корисної копалини.
 
З огляду на порушення законодавства щодо раціонального використання природних ресурсів прокуратура встала на захист інтересів держави.
 
Судовий розгляд триває.
 
            Відділ інформаційної політики
  Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 917