Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2021

За взяття у полон цивільної особи учаснику НЗФ РФ загрожує до 15 років за ґратами

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно 46-річного чоловіка, який обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у терористичній організації і збройних формуваннях, а також порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 110,   ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2015 року зловмисник, перебуваючи у складі «3-ї окремої мотострілецької бригади «Беркут», воював проти Збройних Сил України й інших військових формувань, задіяних у зоні ООС. Крім того, бойовик викрадав проукраїнськи налаштованих мешканців м. Горлівки та протиправно позбавляв їх волі.
 
Зокрема, у січні 2015 року правопорушник разом з іншими представниками НЗФ РФ затримали у власному будинку 43-річного місцевого мешканця, який, начебто, допомагав українським захисникам. Нападники доставили його до приміщення мотелю «Ізба», нападники тримали чоловіка у полоні дві доби, жорстоко били руками і гумовою палицею по голові, спині, шиї і тулубу, а також тричі вдарили його молотком по колінах, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження.
 
Через дві доби катувань бойовики відпустили потерпілого, після чого він потрапив до лікарні.
 
Обвинувальний акт спрямовано до Слов’янського міськрайонного суду.
 
Максимальне покарання за вказані злочини -  до 15 років позбавлення волі.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1348