Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2021

Винуватицю ДТП, у якій загинуло двоє людей, засуджено до 8 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення, яке підтримувала Донецька обласна прокуратура, Мар’їнським районним судом оголошено вирок жінці за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).
 
Нагадаємо, 15 липня 2019 року 45-річна мешканка м. Харкова перебувала за кермом автомобіля «AUDI» у с. Максимільянівка Мар’їнського району Донецької області. Під час виїзду з другорядної дороги жінка не надала перевагу у русі транспорту, який рухався по головній дорозі та допустила зіткнення з мопедом «Viper». Після удару іномарка виїхала за межі проїжджої частини та врізалась у приватний будинок.
 
В результаті ДТП 58-річний водій мопеда та його 34-річний син загинули на місці, а винуватиця аварії отримала незначні травми.
 
Суд підтримав ґрунтовні доводи сторони обвинувачення та призначив жінці  покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.
 
Крім того, судом задоволено позовні вимоги потерпілої сторони про стягнення з засудженої на їх користь понад 1 750 000 грн матеріальної та моральної шкоди.
 
Відділ інформаційної політики
  Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 914