Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2021

Затримано колишнього керівника незаконної в’язниці «Ізоляція» так званого «МДБ ДНР»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо організації незаконного утримання та жорстокого поводження з військовополоненими та цивільним населенням на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у тимчасово окупованому Донецьку – незаконна в’язниця «Ізоляція» так званого «Міністерства держбезпеки ДНР».
В рамках кримінального провадження співробітниками Служби безпеки України на підставі ухвали слідчого судді затримано громадянина України – колишнього керівника незаконної в’язниці «Ізоляція», який підозрюється у торгівлі людьми, участі у діяльності терористичної організації, участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань та порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 149. ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Наразі вживаються заходи з метою доставки затриманого до суду для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Слідством установлені численні факти катувань та нелюдського поводження з полоненими українськими військовослужбовцями та патріотично налаштованими місцевими мешканцями. До кримінальної відповідальності вже притягнуто 17 осіб, причетних до фактів незаконного переслідування, позбавлення волі, фізичного та психологічного насильства, стосовно 8 з них обвинувальний акт направлено до суду у порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції в Донецькій області
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 927