Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2021

Працівникам державного телекомунікаційного підприємства, які замінили трансляцію українських каналів терористичними та російськими, заочно повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом мешканцям м. Донецька заочно повідомлено про підозру в іншому сприянні діяльності терористичної організації за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2014-2016 років троє інженерів засобів радіо та телебачення віком 37, 49 та 60 років, вступивши у злочинну змову з представниками незаконних збройних формувань РФ, сприяли діяльності терористичної організації та розповсюдили заборонені російські та окупаційної адміністрації канали теле- та радіомовлення.
 
Шляхом незаконного втручання у роботу обладнання Донецької Філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, зловмисники припинили трансляцію на тимчасово окупованій території Донецької області понад 30 українських теле- і радіоканалів, замінивши їх забороненим російським контентом та каналами фейкових республік.
 
Своїми протиправними діями підозрювані сприяли формуванню у населення думки про нібито не легітимність української влади та законність окупаційного режиму.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях.
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 672