Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2021

Робота на окупантів - за посягання на територіальну цілісність України судитимуть псевдоголову адміністрації м. Докучаєвська

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно 45-річного уродженця м. Донецька, який обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 2 ст. 110 КК України).
 

Досудовим розслідуванням встановлено, що з жовтня 2015 року, знаходячись на тимчасово окупованій території Донецької області, зловмисник обіймає псевдопосаду голови адміністрації м. Докучаєвська.
 
Зокрема, правопорушник забезпечує реалізацію узурпованих окупаційною адміністрацією функцій місцевої влади, в тому числі щодо формування так званого місцевого бюджету, проведення мобілізаційної роботи серед населення щодо його залучення до лав незаконних збройних формувань, організації заходів, спрямованих на формування позитивного іміджу псевдореспубліки.
 
Під час проведення особистих зустрічей з мешканцями м. Докучаєвська, використовуючи окремі засоби масової інформації, підконтрольні кураторам з РФ, обвинувачений проводить агітаційно-роз’яснювальну та пропагандистську роботу з формування думки серед місцевих мешканців про легітимність створення та діяльності «ДНР» як державного утворення на захопленій силовим шляхом території України.
 
Оскільки правопорушник продовжує працювати на бойовиків, його судитимуть заочно. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 903