Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2021

Метадон, амфетамін та прекурсори - колишній «борець» з наркотиками та двоє його спільників опинились на лаві підсудних (ФОТО)

За процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно трьох осіб, які обвинувачуються у використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, незаконному їх виготовленні та збуті, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 306, ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311 КК України).

    
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з січня 2019 року по червень 2021 року 39-річний ексспівробітник Управління боротьби з організованою злочинністю та відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Міністерства внутрішніх справ України займався виготовленням та збутом наркотичних засобів та психотропних речовин. Так звану нарколабораторію зловмисник облаштував у гаражі, що знаходиться на узбережжі Курахівського водосховища.
 
    
 
Колишній правоохоронець шляхом розкладання «закладок» збував наркотики своїм знайомим - 42-річній жінці та її 32-річному співмешканцю. Спільники розфасовували «товар» на так звані чеки та продавали наркозалежним мешканцям м. Курахове. Розрахування між наркоділками здійснювалось через банківські термінали.  
 
 
Під час санкціонованих обшуків у гаражі обвинуваченого та за місцем мешкання виявлено і вилучено метадон, амфетамін, а також прекурсори, ваги та інше приладдя для виготовлення і фасування наркотиків. У фігурантів вилучено грошові кошти у розмірі 110 000 грн та 5 300 доларів США, а на їх банківських рахунках виявлено 1 265 000 грн, здобутих злочинним шляхом.
 
Максимальне покарання за вказаними статтями - до 15 років позбавлення волі.
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1147