Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2021

Незаконна порубка на 1,6 млн грн – викрито злочинне угруповання «чорних» лісорубів (ФОТО, ВІДЕО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 3 учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру у незаконних порубках, перевезеннях, зберіганні та збуті лісових насаджень, за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що з липня 2021 року 6 мешканців Донецької області віком від 20 до 36 років організували злочинну схему із незаконної порубки дерев у лісополосах неподалік м. Краматорська. За півроку «чорні» лісоруби незаконно вирубали понад 115 дерев порід дуб, ясень та клен, які в подальшому продавали місцевим підприємцям та населенню за 1200 грн/куб.м.
 
    
 
За попередніми даними, сума збитків від їх протиправної діяльності склала 1,6 млн грн.
 
    
 
У ході проведення санкціонованих слідчим суддею обшуків виявлено та вилучено бензопили та автотранспортні засоби, за допомогою яких здійснювалось незаконна порубка, чорнові записи протиправної діяльності.
 
Окрім того, в ході обшуку складського приміщення вилучено понад 80 кубометрів незаконно порубаної деревини, яка б вмістилась у 8 вантажівках.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу та повідомлення про підозру ще 3 фігурантам.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області за оперативного супроводу Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Донецькій області.
 
Відео за посиланням: https://youtu.be/3fAVjTKIRHU
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1238