Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2024

Екссудді апеляційного суду, яка працевлаштувалась до «верховного суду днр», повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жительці м. Макіївки заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

У березні 2016 року колишня суддя апеляційного суду Донецької області вирішила поновити професійну кар’єру, перейшовши працювати на ворога. Жінка працевлаштувалась суддею до незаконно створеного «верховного суду днр».
 
 
Під час виконання обов’язків, покладених на неї окупаційною владою рф, підозрювана порушує вимоги українського й міжнародного гуманітарного права. Вона сприяє реалізації політики держави-агресора на захопленій території. Зокрема, суддя ухвалює вироки, засуджуючи громадян України до позбавлення волі. При цьому особи змушені відбувати призначені покарання в колоніях «днр», де грубо нехтують конституційними правами українців.
 
За «вагомий особистий внесок у розвиток судової системи» квазіреспубліки так звана служителька Феміди отримала «почесну грамоту» від ватажка «днр».
 
Наразі вона перебуває в розшуку. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 11