Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.06.2022

Розміщував у соцмережі дані про переміщення ЗСУ – взято під варту мешканця Слов’янська

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито мешканця м. Слов’янська на несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). У порядку ст. 615 КПК України стосовно нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 490 000 грн.

За даними слідства, 49-річний громадянин України у червні 2022 року, використовуючи акаунт в соціальній мережі, розміщував інформацію про переміщення військовослужбовців Збройних Сил України в м. Слов’янську Донецької області.
 
Зокрема, зловмисник розповсюджував текстові повідомлення з координатами розташування українських захисників, а отримані від підозрюваного відомості використовувались державою-окупантом під час військової агресії проти України.
 
Наразі правопорушнику повідомлено про підозру у скоєнні вказаного злочину. Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1094