Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2022

П’ять років за ґратами - прокуратура Донеччини домоглась реального покарання маріупольчанці, яка виправдовувала злочини армії рф

Дніпровський апеляційний суд підтримав позицію Донецької обласної прокуратури та призначив реальне покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна мешканці м. Маріуполя, яка визнана винною у запереченні збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, у вчиненому повторно виправдуванні, а також глорифікації представників збройних формувань рф (ч. ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України).
Прокурором у суді доведено, що у березні 2022 року жінка, ховаючись від ворожих обстрілів разом з іншими маріупольцями у сховищі, із власних ідеологічних міркувань неодноразово виправдовувала дії окупантів. У подальшому, під час евакуації з Маріуполя, зловмисниця, перебуваючи на російському блокпосту, прославляла загарбників та просила їх «скоріше звільнити місто».
 
 
 
Незважаючи на повні та беззаперечні докази, суд першої інстанції призначив обвинуваченій покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років без конфіскації майна з іспитовим терміном 2 роки.
 
Через м’якість покарання прокурорами в апеляційному порядку оскаржено вказаний вирок.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1891