Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2023

Збирала дані про місцевих мешканців в окупованому Лимані - повідомлено про підозру псевдоголові мікрорайону

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканці м. Лиману повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року, коли місто окупувала армія РФ, жінка погодилась співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації. Вона добровільно обійняла псевдопосаду голови мікрорайону Комунальний «адміністрації м. Красний Лиман ДНР».
 
 
Підозрювана здійснювала загальне керівництво роботою свого заступника, призначала вуличних по мікрорайону та надавала розпорядження щодо перепису населення. Зібрану інформацію жінка передавала до окупаційної адміністрації захопленого міста.
 
Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1139