Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2023

Воював на боці окупантів – полоненому танкісту загрожує до 15 років за ґратами

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Єнакієве за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у терористичній організації та не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році чоловік добровільно вступив до лав НЗФ так званої «ДНР». Перебуваючи на посадах механіка-водія танку, БМП та гаубиці «Гвоздика», він воював проти підрозділів Збройних Сил України у складі «3-ої ОМСБр», «2-ої МСБ» та «1-го окремого батальйону територіальної оборони 3-ої ОМСБр «Беркут» ДНР».
 
 
Також обвинувачений здійснював збройний опір українським захисникам під час служби у «гаубичному самохідному артилерійському дивізіоні бригади «Кальміус».
 
Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну він продовжив воювати на боці окупантів. У грудні 2022 року його взяли у полон на території Луганської області.
 
Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкціями статей - до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
                                                                                                        
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 1124