Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2023

Передавали «Республіканській Гвардії» та «Народній міліції ДНР» дані про місця дислокації ЗСУ – засуджено двох інформаторів

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури Дружківським міським судом ухвалено вироки двом громадянам України за вчинення державної зради та колабораційної діяльності (ч. 1  ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). Їх засуджено до 14 та 13 років позбавлення волі.

Прокурорами у суді доведено, що з лютого по березень 2022 року мешканець м. Дружківки неодноразово передавав своєму зятю – колишньому учаснику НЗФ «Республіканська Гвардія «ДНР», інформацію про розташування техніки та військовослужбовців Збройних Сил України на території м. Дружківки.   
 
        
 
Він креслив схеми, на яких позначав об’єкти, де перебували українські захисники, та разом із фото слідів проїзду військової техніки і текстовими повідомленнями пересилав зі свого телефону через месенджер.
 
       
 
Інший засуджений – мешканець м. Бахмута у квітні-серпні аналогічним чином надсилав представникам «Народної міліції ДНР» дані про місця дислокації, вогневі позиції і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ у місті та прилеглих селищах.
 
       
 
Досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
На вирок суду обидва інформатори чекали під вартою.
 
                                                                                                        
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 1107