Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2023

Наживалась на почуттях родичів, які розшукували зниклих безвісти українських бійців – обвинуваченій у шахрайстві жінці загрожує до 3-х років за ґратами (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України за фактом заволодіння чужим майном, вчиненого повторно (ч. ч. 1, 2 ст. 190 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що свою шахрайську кар’єру 21-річна мешканка м. Торецька розпочала у березні 2021 року. Вона публікувала неправдиві оголошення на сайтах OLX, «Бесплатка», «BlaBlaCar» та отримувала з обманутих клієнтів «передплату» за неіснуючі товари і послуги.
 
 
З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну шахрайка вирішила заробляти ще й на почуттях людей, які втратили зв’язок зі своїми близькими. Вона знаходила в інтернеті повідомлення про пошук зниклих безвісти військових і телефонувала їх родичам.
 
Вдаючи із себе лікарку чи співробітницю правоохоронних органів, жінка повідомляла, що розшукувані бійці перебувають у лікарні. Псевдопомічниця пропонувала надіслати кошти для їх лікування чи транспортування до найближчих до домівок медзакладів.
 
За період з травня по вересень 2022 року жінка ошукала 8 потерпілих, які проживають у містах Києві, Запоріжжі, а також Запорізькій, Житомирській, Донецькій, Кіровоградській, Харківській та Дніпропетровській областях, на загальну суму майже 153 тис. грн.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід – ГУНП в Донецькій області.
 
Максимальне покарання за санкціями статті - позбавлення волі на строк до трьох років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 
 
•          Facebook: https://www.facebook.com/don.gp.gov.ua 
•          Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura

кількість переглядів: 1250