Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2023

Викрадав і катував людей у «Ізоляції» – заочно судитимуть оперуповноваженого «мдб днр», який знущався над мешканцями Донецька, Горлівки та Ясинуватої (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська скеровано обвинувальний акт стосовно уродженця Республіки Білорусь за фактами участі у терористичній організації та порушення законів і звичаїв війни, вчиненими за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що з осені 2015 року мешканець м. Донецька обіймав посаду «старшого оперуповноваженого 2 відділення відділу захисту конституційного строю та боротьби з тероризмом міністерства державної безпеки днр».
 
 
Підтримуючи прокремлівську пропаганду щодо «не існування» незалежної України, він переслідував у тимчасово захоплених населених пунктах Донеччини військовослужбовців ЗСУ, рідних і близьких діючих правоохоронців України й громадян, не згодних з окупаційним режимом. Брав особисту участь у їх викраденні та катуванні. Зокрема проводив так звані «слідчі дії» стосовно осіб, незаконно утримуваних у будівлях так званого «мдб днр» і на території колишнього ПрАТ «Ізоляція» у м. Донецьку.
 
У 2016 та 2017 роках обвинувачений разом з іншими учасниками незаконних збройних формувань незаконно позбавили волі та знущались над трьома громадянами України – це відбувалось у містах Горлівці, Ясинуватій і Донецьку. Вони погрожували полоненим вогнепальною зброєю, били й одягали їм на голови поліетиленові пакети задля обмеження доступу повітря.
 
Жорстоке знущання над людьми застосовувалось, у тому числі, для отримання «зізнань» у діяльності на шкоду псевдореспубліці.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкціями статей - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 
 
•          Facebook: https://www.facebook.com/don.gp.gov.ua 
•          Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura
                  
 
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 1089