Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2023

Воював проти ЗСУ на Бахмутському напрямку – до 12 років за ґратами засуджено полоненого танкіста «днр» (ФОТО)

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок 21-річному чоловіку за вчинення умисних дій, з метою зміни меж території і державного кордону України, за попередньою змовою групою осіб, державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України). Його засуджено до 12 років позбавлення волі.
Прокурорами у суді доведено, що у червні 2020 року уродженець м. Горлівки добровільно вступив до «3-ї окремої мотострілецької бригади «Беркут» фейкової республіки «днр» на посаду «навідника-оператора танку». Отримавши позивний «Світляк», він воював проти підрозділів Збройних Сил України в населених пунктах Майорськ, Новобахмутівка та Верхньоторецьке.
 
 
З початком повномасштабного російського вторгнення засуджений продовжив «службу» на боці окупаційних військ у складі ОМСБр.
 
18 лютого 2023 року був взятий у полон українськими захисниками поблизу с. Новобахмутівки. На вирок суду він чекав у таборі для військовополонених.
 
Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 899