Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2023

Зрадив присязі та прислужує окупантам – заочно судитимуть підполковника служби цивільного захисту ДСНС України в Донецькій області (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника одного з державних пожежно-рятувальних загонів ГУ ДСНС України в Донецькій області за фактом вчинення державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року підполковник служби цивільного захисту, перебуваючи на тимчасово окупованій військами рф території Краматорського району, зрадив присязі працівника правоохоронного органу України та добровільно погодився на співпрацю з окупантами. Він обійняв псевдопосаду у «пожежно-рятувальному загоні м. Красний Лиман міністерства у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих днр».
 
        
 
Перейшовши на бік країни-агресора, обвинувачений не приховує свого негативного відношення до української влади та називає громадян держави «нацистами» і «бендерами».
 
Після деокупації міста «рятувальник» втік на тимчасово непідконтрольну територію Донеччини.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід - ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.
 
Facebook: https://www.facebook.com/don.gp.gov.ua?ref=bookmarks
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 344