Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2023

Армія рф вбила трьох та поранила двох цивільних – за фактами обстрілів Лиманської територіальної громади розпочато розслідування (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).
Надвечір 22 серпня 2023 року армія рф обстріляла населені пункти Лиманської територіальної громади. За попередніми даними, окупанти атакували села з артилерії.
 
       
 
О 18:50 під прицілом держави-агресора опинилось с. Торське, де на лавочці біля приватного будинку загинули двоє жінок та чоловік віком від 63 до 88 років, ще один місцевий мешканець зазнав множинних травм грудної клітини, плеча й стегна. Йому надано медичну допомогу.
 
Вже через півгодини окупанти обстріляли с. Закітне, внаслідок чого 26-річний чоловік отримав перелом черепу і забій головного мозку. Його ушпиталили у тяжкому стані.
 
Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2242