Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2023

Координує роботу «органів виконавчої влади республіки» – заочно підозрюється «заступниця голови уряду днр»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянці в посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України й колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У березні 2016 року, перебуваючи в тимчасово окупованому м. Донецьку, жінка добровільно погодилася стати «виконувачкою обов’язків міністра праці та соціальної політики днр». Через 6 років «відданої служби» її призначили «міністеркою».
 
 
Так звана посадовиця брала участь у засіданнях «уряду днр» з правом вирішального голосу й готувала постанови та розпорядження вказаного фейкового органу. Вона погоджувала структуру, кошторис і штатний розклад «республіканського центру зайнятості», «державної служби у справах сім’ї та дітей», «пенсійного фонду» і «фонду соціального страхування».
 
У грудні 2022 року жінку підвищили до «заступниці голови уряду днр». Відтоді «топчиновниця» розробляє політику «республіки», координує роботу «органів виконавчої влади». Також жінка веде власний telegram-канал, де публікує дописи про діяльність фейкового уряду, аби інформувати представників окупаційних медіаресурсів та створювати видимість плідної праці.
 
Наразі підозрювана перебуває в розшуку. Максимально їй загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на 15 років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 804