Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2023

Перед судом постануть 14 «військових днр», які воювали проти українських захисників на Донеччині, Херсонщині та в Криму

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до судів скеровано обвинувальні акти стосовно чотирнадцяти учасників незаконних збройних формувань «днр» за фактами вчинення державної зради та участі у терористичній організації (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).
Обвинувачені, підтримуючи російську збройну агресію, перейшли на бік окупантів, зокрема, вступивши до «114-ї окремої гвардійської мотострілкової Єнакієво-Дунайської бригади», «окремого батальйону управління та охорони генштабу днр», «3-го окремого батальйону спецпризначення», «козачого союзу «область війська донського».
 
         
 
Половина з них з 2014 року воювала проти України в зоні проведення АТО/ООС та в АР Крим, а після повномасштабного російського вторгнення й в інших областях. Вони штурмували позиції наших військових та обстрілювали населені пункти Бахмутського, Волноваського та Покровського районів.
 
         
 
Однак пішли на фронт за «ідею» не всі. Так, один з них погодився вбивати українців за 15 тис. рублів на місяць, а чоловік на прізвисько «Айтішник» – майже за два роки заробив понад 5,5 млн рублів, що в гривневому еквіваленті – понад 2 млн.
 
         
 
Найбільш вмотивованими виявилися «Спорт» та 22-річний «Беляш». Перший поїхав до м. Грозного Чеченської республіки рф, аби підписати контракт з підрозділом «Ахмат» – відомим мародерством та насиллям проти цивільного населення. Другий – став снайпером та брав участь в боях у м. Маріуполі та м. Херсоні.
 
         
 
Під час контрнаступу наших захисників, обвинувачених затримали та наразі вони перебувають під вартою. Максимальне покарання для п’ятьох – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, ще дев’ятеро – претендують на довічне ув’язнення.
 
    
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 901