Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2023

Поширив у соцмережі дані про розташування блокпостів і бомбосховищ у Слов’янську та Лиманській громаді - викрито місцевого мешканця

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Слов’янська повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

У жовтні 2023 року чоловік через месенджер забороненої в Україні соціальної мережі надав іншому користувачу дані про розташування підрозділів ЗС та Сил оборони України у мікрорайонах м. Слов’янська та населених пунктах Лиманської міської територіальної громади. 
 
 
В зоні підвищеної уваги автора повідомлень були місця зосередження особового складу українських підрозділів, блокпости, об’єкти критичної інфраструктури. Крім того, в особистій переписці він вказав на бомбосховище, у якому під час обстрілів та повітряних тривог могли знаходитись цивільні.
 
Наразі чоловік перебуває під вартою. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 
 

кількість переглядів: 692