Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2023

Заочно підозрюється колишня маріупольська журналістка, яка виступає на федеральних каналах за підтримку росії

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 21-річній ексмедійниці заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

У вересні 2022 року колишня кореспондентка та ведуча одного з маріупольських телеканалів залишилася в розбитому армією рф місті й влаштувалася працювати на медіаресурс окупантів «Маріуполь 24». У своїх сюжетах підозрювана прославляє російських військових, називаючи їх «захисниками». Натомість Збройні Сили України вона звинувачує в обстрілах міста і вбивствах мирних громадян, що не відповідає дійсності.
 
 
Майже після року старанної роботи «журналістку» підвищили до «провідного продюсера інформаційних програм телеканалу». Підозрювана пройшла підготовку на одному з російських медіафорумів, де, зокрема, отримала навички для більш ефективного ведення інформаційної війни. Тож тепер вона поєднує нову посаду з роботою кореспонденткою та дикторкою виключно за кремлівською методикою просування пропаганди.
 
Крім того, дівчина встигла спробувати себе в якості «ведучої» однієї з рубрик в програмі «СоловьёвLIVE», автором якої є одіозний російський пропагандист. Амбітна «журналістка» також відвідує ефіри різних російських регіональних та федеральних телеканалів як запрошена гостя. Там вона розповідає про радість маріупольців від «воз’єднання з росією» та нові кар’єрні перспективи «медійників» з окупованої Донеччини.
 
Наразі громадянка перебуває у розшуку, з попереднього місця роботи її було звільнено. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 532