Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2023

Спотворює картину реального життя в окупованому Маріуполі - так звану кореспондентку пропагандистського телеканалу чекає лава підсудних

Прокурори Маріупольської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України, якій інкримінують колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому 2023 року студентка 1-го курсу Маріупольського державного університету вирішила будувати кар’єру журналіста за стандартами російських медіа, які поширюють фейкові новини на тимчасово окупованій Донеччині. Незважаючи на вже розпочате навчання за програмою «Середня освіта. Українська мова і література» на факультеті філології та масових комунікацій, дівчина зробила вибір на користь мови держави-агресора.
 
Працевлаштувавшись на проросійський телеканал «Маріуполь 24», вона у якості кореспондента передачі «Теми дня» інформує глядачів про нібито налагодження «мирного життя» в окупованому місті. У своїх ефірах юна «журналістка» розповідає про прискорення процедури отримання громадянами російських паспортів та наголошує на вдалій співпраці з установами та громадськими організаціями рф, які допомагають місцевим «управлінцям».
 
Так звана кореспондентка погоджує з керівництвом підконтрольного рф телевізійного ресурсу сценарії майбутніх сюжетів та організовує зйомки з виступами потрібних спікерів. Надаючи слово представникам окупаційної влади, вона бере участь у спотворенні реальної картини життя в розбомбленому ворожою армією Маріуполі, маніпулюючи свідомістю людей.
 
Обвинувачена перебуває у розшуку. Максимально їй загрожує 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 665