Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2023

Закликає наповнювати «бюджет» та вирішує питання мобілізації – заочно підозрюється так званий заступник міністра доходів і зборів «днр»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2018 року мешканець м. Донецька, маючи досвід роботи у сфері юриспруденції, вирішив зробити свій внесок у розбудову молодої «республіки». Він погодився на пропозицію окупантів добровільно обійняти псевдопосаду «заступника міністра доходів і зборів днр».      
 
 
Так званий посадовець відповідає за наповнення коштами «республіканської скарбниці» та місцевих «бюджетів» та розробляє заходи зі стягнення податків і зборів з фізичних та юридичних осіб, які здійснюють фінансово-господарську діяльність на тимчасово окупованій території. У подальшому ці «внески» скеровуються окупаційною владою на забезпечення своєї злочинної діяльності. Натомість, для створення ілюзії фінансового добробуту і стабільності в регіоні «посадовець» активно звітує у підконтрольних медіа про успішну діяльність міністерства під егідою російських кураторів.
 
Крім того, з квітня 2022 року чоловік є членом комісії, яка займається реалізацією проєкту зі створення уявного «єдиного економічного простору» та «єдиної таможні» з рф. Також він агітує громадян після отримання фейкових паспортів «днр» ставати на облік у «податкових інспекціях» та бере участь у вирішенні питань мобілізації мешканців на війну з Україною.
 
Наразі його оголошено у розшук. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання за санкцією статті – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 656