Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2023

Надсилав окупантам скриншоти карт місцевості – викрито мешканця Краматорська, який передавав ворогу координати місць дислокації ЗСУ

Прокурори Донецької обласної прокуратури продовжують вживати заходи з притягнення до відповідальності громадян, які допомагають державі-агресору вести бойові дії проти українських захисників. Чергового добровільного помічника рф викрито у м. Краматорську.

У вересні й листопаді 2023 року чоловік контактував з двома представниками ворожої армії. Він позначав на «Google Maps» координати місць дислокації підрозділів Збройних Сил України у своєму місті. У подальшому робив скриншоти з телефону та через месенджер «Telegram» надсилав на номери російських мобільних операторів.
 
 
Текстовими й графічними зображеннями карт місцевості «агент» конкретизував розташування об’єктів, що могли зацікавити окупантів.
 
Протиправну діяльність чоловіка викрито й припинено. За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури йому повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Наразі за клопотанням прокурорів він перебуває під вартою.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 
 

кількість переглядів: 705