Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2023

Ворожі війська обстріляли Авдіївку, Андріївку й Неліпівку – за фактами поранення чотирьох людей розпочато розслідування

Армія рф продовжує атакувати населені пункти Донеччини. 6 грудня 2023 року ворожі війська вкотре обстріляли з танків м. Авдіївку. Один з ударів прийшовся по житловому сектору, у якому, попри щоденну вогневу навалу, продовжують жити люди.

Під обстріл з бронетехніки потрапили двоє мирних громадян - 46-річний чоловік, який перебував поблизу свого будинку, та жінка 72 років, що знаходилась у квартирі.
 
Крім того, окупанти, ймовірно, з ракетного комплексу С-300 вдарили по с. Андріївці Краматорського району. В епіцентрі вибуху опинилась територія підприємства, де зазнав поранень 39-річний працівник.
 
Також військові держави-агресора поцілили по с. Неліпівці м. Торецька – на подвір’ї домоволодіння дістала тілесні ушкодження 72-річна пенсіонерка. 
 
Постраждалих доставлено до медичних закладів з мінно-вибуховими травмами й осколковими пораненнями.  
 
Вибухами снарядів пошкоджено житлові будинки, господарські споруди й автотранспорт.
 
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 793