Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2023

Схвалював напад рф на Україну й ділився дописами про «братні народи» - судитимуть мешканця Покровська

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Покровська за фактами вчинення дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 КК України).
У липні-серпні 2022 року, підтримуючи кремлівські зазіхання на територію нашої держави, чоловік активно поширював у проросійській соціальній мережі антиукраїнський контент. Зокрема, з його сторінки по акаунтах інших користувачів розлітались схвальні дописи на адресу військово-політичного керівництва рф щодо початку проведення так званої спецоперації.
 
 
Також він розміщував публікації, в яких проводились вигадані пропагандистами хибні паралелі між спротивом фашизму в минулому столітті та вбивством українців учасниками «сво». Обвинувачений репостив заклики адептів кремля вступати до «народно-визвольних співтовариств», брати до рук зброю й «зносити злочинну владу» в Україні. При цьому розповсюджував посилання на telegram-бот, де нібито вказувались місця роздачі зброї. Крім того, «кімнатний боєць з нацизмом» ділився хворими фантазіями своїх однодумців про «братні народи» і нібито звільнення, а не окупації російською армією окремих населених пунктів Донеччини.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. За санкціями статей обвинуваченому загрожує 5 років за ґратами з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 791