Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2023

Очолили окупаційні установи у Волноваському та Маріупольському районах - підозрюються двоє чиновниць квазіреспубліки

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянкам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Навесні 2023 року мешканка Волноваського району погодилась на співпрацю з представниками рф, які узурпували виконання владних функцій держави на тимчасово окупованій території Донеччини. Жінка обійняла фейкову посаду виконувачки обов’язків голови «Ольгинської селищної адміністрації», а вже у червні очолила незаконно створену установу.    
 
       
 
Так звана чиновниця видає розпорядження та накази підлеглим, при цьому керуючись «федеральними законами» держави, війська якої руйнують українські міста й вбивають мирних людей. Також вона взаємодіє з керівниками муніципальних організацій і підприємств, розташованих на «підвідомчій» території. Про кожен свій крок посадовиця звітує перед окупаційною владою регіону.
 
Друга підозрювана - секретар Кальчицької сільської ради Маріупольського району, яка, будучи депутатом, знехтувала вимогами Конституції й законів України. Жінка стала заступницею голови «Кальчицької сільської адміністрації днр». Вона займається питаннями формування бюджету, представляє «програми розвитку села» на узгодження керівництву, а за відсутності голови адміністрації виконує його обов’язки.
 
Обидві підозрювані під час так званих прийомів громадян роздають односельцям хибні обіцянки про нібито «поліпшення» життя під російським триколором.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 597