Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2024

Двоє загиблих та ще двоє поранених через масовану атаку окупантів на Донеччині

Прокурори продовжують вживати всі можливі й належні заходи для фіксації воєнних злочинів рф проти мирного населення регіону.
 
4 січня 2024 року російські війська, порушуючи закони та звичаї війни, зі ствольної артилерії обстріляли с. Катеринівку Покровського району. Від вибуху ворожого снаряду загинув 68-річний чоловік. Його тіло перед подвір’ям приватного домоволодіння виявила донька. Також до лікарні з переламом стегна та осколковим пораненням голови доставили 86-річного пенсіонера.
 
    
 
З тієї ж зброї армія рф завдала удару по м. Красногорівці. Від смертельного поранення у власній оселі загинула жінка 73 років. Уламок російського боєприпасу влучив жінці в скроню.
 
Окупанти не залишають спроб знищити м. Авдіївку. Внаслідок обстрілу міста з РСЗВ «Град», перебуваючи у себе вдома, отримала осколкове поранення спини місцева жителька 55 років. Жінку ушпиталили для надання кваліфікованої медичної допомоги.
 
    
 
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 540