Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2024

15 років за ґратами загрожує «помічниці генпрокурора днр», яка переслідувала українців на окупованій частині Донеччини

Колишня співробітниця правоохоронних органів України у листопаді 2014 року залишилася в захопленому м. Донецьку. Маючи проросійські погляди, жінка пішла на співпрацю з представниками «днр» та стала «прокурором відділу кадрів центрального апарату», а через деякий час – «старшою помічницею генпрокурора з особливих доручень».
 
Задля придушення волі українців, які вимушено проживають на тимчасово окупованій території та виступають проти «республіки», обвинувачена погоджувала незаконні арешти й обшуки у їхньому житлі. У подальшому їх притягували до відповідальності. «Посадовиця» діяла всупереч українському законодавству, керуючись «кримінальним та кримінально-процесуальним кодексами» й «законом про прокуратуру» так званої республіки, що є абсолютно нікчемними. Однак попри всі старання, у квітні 2019 року поплічницю загарбників раптово усунули з посад та затримали її ж «колеги» через нібито організацію потоку хабарів до «генпрокуратури».
 
 
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури стосовно донеччанки до суду скеровано обвинувальний акт за фактом участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Наразі громадянка перебуває в розшуку. Максимальне покарання – 15 років за ґратами з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 601