Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

На Донеччині викрито чоловіка, який передавав росіянам локації українських військових

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Мирнограду повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

 

Восени 2023 року чоловік вів у месенджері «Telegram» діалог на військову тематику з представником фсб рф. Погодившись допомагати державі-агресору у перетворюванні населених пунктів Донеччини на руїни, підозрюваний упродовж грудня передавав йому дані щодо об’єктів, у яких розміщувались українські військовослужбовці.
 
 
На виконання поставлених вербувальником завдань так званий агент дізнавався про розташування військових підрозділів Збройних Сил України у м. Мирнограді та м. Покровську. Розвідані локації він помічав на «Google Maps», робив скриншоти з телефону та відправляв їх росіянину.
 
Протиправну діяльність чоловіка припинено правоохоронцями. За клопотанням прокуратури суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкцією статті – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 
 

кількість переглядів: 538