Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2024

До 8 років за ґратами засуджено навідника, який передавав координати позицій ЗСУ та об’єктів критичної інфраструктури

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури судом визнано винним громадянина у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).
Його засуджено до 8 років позбавлення волі.
 
         
 
Прокурори у суді довели, що у листопаді 2022 року мешканець м. Слов’янська почав співпрацювати з представником так званої народної міліції «днр» в забороненій в Україні соціальній мережі. На виконання вказівок «куратора» він збирав по місту інформацію військового характеру.
 
У подальшому засуджений відмічав на Google-картах координати розташування особового складу та військової техніки ЗСУ, а також об’єкту критичної інфраструктури на території населеного пункту. За вказану інформацію окупанти обіцяли чоловіку грошову винагороду, яку так і не заплатили. Всього він встиг надіслати близько 10 геолокацій з позиціями.
 
Крім того, бажаючи захоплення міста та подальшого служіння ворогу, містянин добровільно написав чернетку заяви з проханням зарахувати його до лав «народної міліції днр», аби особисто звільняти Донеччину «від нацистів».
 
На вирок суду чоловік чекав під вартою. Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 294