Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2024

Збройні сили рф з артилерії й FPV-дронів обстріляли Авдіївку, Часів Яр та Нью-Йорк: загинула жінка, троє людей поранено

30 січня 2024 року, близько 09:00, армія держави-агресора обстріляла територіальну громаду у Бахмутському районі.

Під вогнем окупантів опинилось м. Часів Яр. В результаті влучання засобів ураження на одній з вулиць приватного сектору поранено 45-річного чоловіка та жінку 69 років. З осколковими пораненнями постраждалих доставлено до лікарні. Попередньо, проти мирного населення війська рф використали FPV-дрон.
 
    
 
Через годину ворог здійснив атаку на м. Авдіївку, внаслідок чого у своєму будинку загинула 47-річна жінка. Крім того, окупанти обстріляли смт Нью-Йорк м. Торецька. Тілесні ушкодження отримав 37-річний місцевий мешканець, який перебував на власному подвір’ї - у нього діагностовано поранення ноги.
 
Удари по населених пунктах здійснено, ймовірно, з артилерії. Також вибухами пошкоджено приватні домогосподарства, багатоквартирні будинки й господарські споруди.
 
Прокурори продовжують вживати всі можливі й належні заходи для фіксації воєнних злочинів рф проти мирного населення регіону. За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 
 

кількість переглядів: 328