Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

Повідомлено про підозру жінці, яка розкривала військовому рф локації ЗСУ й переписувалась з очільником «народної ради днр»

У травні-червні 2023 року уродженка м. Краматорська – користувачка однієї із заборонених в Україні соціальних мереж незаконно поширювала інформацію військового характеру.

Незважаючи на постійні обстріли окупантами прифронтового регіону, жінка це робила свідомо, бо підтримувала загарбницьку політику рф.
 
 
Познайомившись з представником збройних сил держави-агресора, який бере участь у так званій «сво», підозрювана погодилась збирати для нього дані про місцезнаходження військових підрозділів Збройних Сил України.
 
У подальшому зазначені локації жінка знаходила в додатку «Google Maps», позначала їх графічними мітками та відправляла росіянину у вигляді скриншотів. Зокрема, вона надала ворогу відомості про розміщення українських військових і техніки в одному з об’єктів, по якому зс рф був здійснений ракетний удар. Про наслідки влучання «агентка» також повідомила свого куратора. Крім того, містянка вела активну переписку з очільником так званої народної ради «днр», якому розповідала про свою діяльність на користь «республіки».  
 
Наразі за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жінці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України) та їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
За надання допомоги збройним формуванням держави-агресора жінці загрожує від 12 до 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 
 

кількість переглядів: 536