Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2024

Підозрюється слідчий з «генпрокуратури днр», який «розслідує» справу полоненого бійця «Азову»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури колишньому правоохоронцю заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, старший лейтенант, який до 2014 року обіймав посаду слідчого відділення розслідування злочинів лінії карного розшуку Ворошиловського райвідділу Донецького міського управління ГУ МВС України в Донецькій області вирішив залишитися в окупованому росіянами місті.
 
 
У 2022 році, діючи в інтересах так званої республіки, підозрюваний став «старшим слідчим з особливо важливих справ слідчого управління генпрокуратури».
«Молодший радник юстиції» порушував кримінальні справи, здійснював так зване попереднє розслідування, затримував й допитував громадян, а також складав постанови щодо застосування до них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Крім того, «правоохоронець» незаконно арештовував незгодних з політикою кремля українців і проводить обшуки в їхніх оселях.
У травні того ж року чоловік прийняв до провадження справу стосовно бійця бригади «Азов» за «участь в діяльності терористичної організації». Через дії «слідчого», український оборонець, який захищав кордони України, її суверенітет та територіальну цілісність опинився в слідчому ізоляторі. Згідно з нікчемним законодавством квазіреспубліки полоненому військовому загрожує ув’язнення на 10 років.
Наразі підозрюваний перебуває в розшуку. За державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, йому загрожує позбавлення волі на 15 років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 250