Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2024

Двоє співробітників захоплених ворогом сільських адміністрацій підозрюються у співпраці з ворогом

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом мешканцям Волноваського району заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Проросійськи налаштований чоловік у вересні 2022 року погодився обійняти псевдопосаду голови «Єгорівської сільської адміністрації днр». З того часу він розпоряджається фінансами села і управляє комунальним майном. Також у фокусі його уваги - житлово-комунальна сфера й торгівля.
 
       
 
Інша новоспечена «чиновниця» у жовтні того ж року обійняла посаду «заступниці голови Гранітненської сільської адміністрації днр». Жінка організовує наради у фейковому відомстві, складає перелік питань для сесій так званих депутатів. Крім того, до її обов’язків входить взаємодія з дільничними комісіями і нагляд за проведенням передвиборчих заходів на користь держави-агресора.
 
Обидва підозрювані активно використовують медіа і інтернет-ресурси для висвітлення діяльності захоплених росіянами установ й підкреслення факту нібито існування законної влади в населених пунктах.
 
Наразі громадян оголошено у розшук. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 229