Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2024

Підозрюються п’ятеро «освітянок», які вчать українських дітей захоплюватися російськими «героями»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури п’ятьом жителькам міст Маріуполя, Волновахи і Горлівки заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
У вересні 2023 року колишня вчителька української мови та літератури Волноваської ЗОШ №5 з приходом окупантів пішла на «підвищення» й очолила вказаний заклад. Жінка контролює, аби навчальний процес відбувався виключно російською мовою та проводить заходи, де розповідає українським дітям про «героїв сво». Тим же займається й теперішня «заступниця директора з виховної роботи «Володарської школи №1» в смт Нікольському. Вона, зокрема, координує роботу вчителів і розробку навчально-методичної документації.
 
    
 
Схожий шлях обрала і жителька м. Горлівки – «ректорка Донецького державного педагогічного університету». Вона представляє фейковий виш в органах окупаційної влади й готує майбутніх «психологів» та «викладачів».
 
         
 
Наступна прихильниця «російської науки» – маріупольчанка, яка водночас обійняла посади «заступника декана факультету економіки, управління та права» й «старшого викладача кафедри державного управління і права» в створеному загарбниками «МДУ ім. Куїнджі». «Науковиця» розробляє програми юридичних дисциплін, що викладаються на основі російського законодавства.
 
До того ж «університету» працевлаштувалася й колишня методистка по роботі з іноземними студентами МДУ. Жінка, яка 27 років віддала українській освіті, стала «завідувачкою кафедри російської мови і літератури» та вступила до партії «Єдиної росії».
 
Наразі громадянки перебувають в розшуку. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 232