Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.02.2024

Викрито підприємця, який за 4000 доларів США намагався повернути вилучений алкогольний фальсифікат

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, у січні 2024 року підприємець з м. Покровська звернувся до старшого слідчого СУ ГУНП в Донецькій області з проханням щодо закриття кримінального провадження. Йшлося про зберігання та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів.
 
 
Окрім цього чоловік наполягав на поверненні вилучених з його автомобілю 15300 пляшок та пакетів з міцними і слабоалкогольними напоями, а також спиртовмісними речовинами. За позитивне вирішення зазначених питань ділок запропонував співробітнику поліції неправомірну вигоду у розмірі 4000 доларів США.
 
27 лютого 2024 року під час передачі грошових коштів чоловіка викрито, а його неправомірні дії задокументовано і припинено.
 
Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України, до суду спрямовано клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НП України.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 238