Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2024

До 15 років ув’язнення засуджено чотирьох громадян України, які воювали на боці окупантів

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді провину чотирьох мешканців Луганщини в державній зраді та участі у терористичній організації (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Їх засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд встановив, що один з учасників окупаційних військ з 2014 року служив навідником-оператором в районі м. Дебальцевого. З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну чоловік знову взяв до рук зброю і став радіотелефоністом 13-го батальйону тероборони 2-ї мотострілецької бригади зс рф.
 
        
 
Ще один луганчанин потрапив до того ж підрозділу в грудні 2022 року. Він був черговим на блокпосту росіян на Лисичанському нафтопереробному заводі, будував фортифікаційні споруди й чинив опір Збройним Силам України у с. Миколаївці й с. Берестовому Бахмутського району.
 
        
 
Його побратим воював з 2016 року на посаді радіотелефоніста зенітно-артилерійського взводу. Був старшим оператором та командиром відділення ПТКР «народної міліції» квазіреспубліки.
 
Четвертий засуджений підписав контракт з Міністерством оборони рф у серпні 2022 року. У якості водія 2-го батальйону 123-ї мотострілецької бригади він розвозив продукти на склади окупантів. За рік опанував роботу оператора ультракоротких хвиль у підрозділі радіоелектронної боротьби. Також ніс службу в с. Нирковому Сєвєродонецького району та с. Берестовому Бахмутського району.
 
У грудні 2023 року під час спроби ворога штурмувати позиції ЗСУ у Бахмутському районі чоловіків затримали наші захисники.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 194