Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2024

Псевдосудді, яка приймає рішення від імені «днр» в окупованій Горлівці, загрожує довічне ув’язнення

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої представниці судової гілки влади за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Влітку 2014 року суддя Калінінського районного суду м. Горлівки залишилась в окупованому місті та пішла на співпрацю з представниками «республіки». У січні 2015 року вона обійняла псевдопосаду «судді Центрально-Міського міжрайонного суду м. Горлівки днр». Юристку не засмутив той факт, що вона прийматиме рішення проти народу України, якому присягала на вірність, вперше одягнувши мантію судді.
 
 
Використовуючи матеріально-технічну базу захопленої суддівської установи та керуючись нікчемними нормативно-правовими актами, жінка надавала кремлівським поплічникам допомогу в проведенні підривної діяльності проти нашої країни. 
 
У вересні 2022 року, після підписання нелегітимних договорів про входження тимчасово окупованих територій України до складу рф, обвинувачена продовжила захищати загарбницькі інтереси держави-агресора. В серпні 2023 року за наказом президента рф вона стала «суддею Горлівського міського суду днр».
 
Створюючи видимість існування «правосуддя» в окупованому місті, жінка проводить псевдосудові засідання при розгляді кримінальних, цивільних, адміністративних справ. Вона досліджує фіктивні документи, речові докази, а також допитує свідків та інших учасників судових процесів на порушення Конституції й чинного законодавства України. Зокрема, за її «суддівства» виносяться рішення щодо відчуження житла у колишніх містян.     
 
Екссуддю звільнено з посади в Україні та вона перебуває у розшуку. Спеціальне досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.
 
Максимально жінці загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 
 

кількість переглядів: 210