Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

Жінці, через недбалість якої загинула 3-річна дитина, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Краматорської окружної прокуратури уродженці м. Улан-Уде Республіки Бурятії рф повідомлено про підозру в злісному невиконанні встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 166 КК України).
За даними слідства, 22 лютого 2024 року 41-річна жінка збиралася поїхати з м. Краматорська до свого чоловіка в інше місто, залишивши самих удома трьох малолітніх дітей – 3-річного хлопчика та дівчат 8 й 11 років. Підозрювана принесла до літньої кухні тазик з їжею й одягом, а біля пічки поставила дрова й поїхала. Тож діти пробули вдома на самоті майже тиждень.
 
    
 
Через 5 днів речі, які лежали біля пічки, загорілися, а пізніше вогонь перекинувся на решту приміщення. Внаслідок пожежі дівчата отримали опіки різного ступеня тяжкості та наразі перебувають в лікарні, а їхній братик загинув, згорівши заживо.
 
На жінку вже складали протоколи за ухилення від виконання обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання дітей. Через це громадянка перебувала на обліку в службі у справах дітей Львівської області, де раніше проживала. Тепер їй загрожує ув’язнення на строк до 5 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 239