Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

На Донеччині заарештовано чоловіка, який поширював у соцмережі заклики щодо здійснення атак на Київ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Слов’янська ­­­­­­­­­повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

У травні–липні 2022 року проросійськи налаштований чоловік поширив через власний акаунт в забороненій соціальній мережі відеоролик на підтримку учасників збройних формувань із Чеченської Республіки, які беруть участь у повномасштабному вторгненні рф на територію суверенної України.
 
 
Крім того, він розповсюдив повідомлення користувачів так званих Z-спільнот про обстріли нібито українськими захисниками мирного Донецька у відповідь на невдачі на фронті. Чоловік активно репостив зневажливі й хибні висловлювання інших прихильників війни про українську владу і Збройні Сили України, в тому числі, що стосувались воїнів батальйону «Азов». Також слов’янець поширював заклики щодо здійснення атак на Київ і, зокрема, на адміністрацію Президента нашої держави. 
 
Наразі суд задовольнив клопотання прокурорів щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимально чоловіку загрожує 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 202