Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

Підозрюються двоє учасників окупаційних військ, які підтримували вогнем російських штурмовиків

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

У серпні 2014 року проросійськи налаштований мешканець м. Макіївки у складі 1-го армійського корпусу квазіреспубліки брав участь в боях проти українських захисників у с. Спартак Донецького району. Також він воював у розвідувальному взводі бригади «Оплот» в смт Оленівці Волноваського району, 11-й ОМСБр «Восток» та батальйоні «Сомалі».
 
       
 
Повномасштабне вторгнення рф на територію України чоловік зустрів у складі «взводу радіаційного, хімічного та біологічного захисту 114-ої ОМСБр» у якості вогнеметника. Він відпрацьовував навички застосування, зокрема, хімічної зброї на полігоні у м. Моспиному та утримував бойові позиції окупантів на околицях м. Авдіївки.
 
Житель смт Біловодська Луганської області з вересня 2023 року обслуговував мінометну батарею 2-го мотострілецького батальйону 123-ї мотострілецької бригади зс рф. Після підписання контракту з міноборони держави-агресора він на посаді старшого навідника забезпечував оборону й вогневу підтримку російських штурмовиків в с. Вікторівці та с. Білогорівці на Луганщині.
 
У лютому 2024 року обох чоловіків затримали українські військовослужбовці поблизу м. Авдіївки та с. Берестового Бахмутського району.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимально громадянам загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 162