Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2024

Депутату Дружківської міської ради, який збирав розвіддані для ворога, повідомлено про підозру

Керівник Донецької обласної прокуратури Павло Угровецький повідомив про підозру чинному депутату Дружківської міської ради від забороненої партії «ОПЗЖ» у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

У період з жовтня 2022 року по березень 2023 року посадовець разом із своїм знайомим збирали інформацію військового характеру для фсб рф. Спільники їздили на автівці по місту й околицях та вивідували місцезнаходження підрозділів Збройних Сил України. Виявлені локації депутат фіксував на фото, а відзнятий матеріал його колега передавав своїм «кураторам».
 
              
 
Крім того, дружківчанин докладав зусиль і для планування власного майбутнього, в якому у випадку окупації міста бачив себе «заступником мера». Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання для депутата – 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на той самий строк та конфіскацією майна.
 
Його спільника вже засуджено за колабораційну діяльність до 12 років ув’язнення.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 
 
 
                  

кількість переглядів: 121