Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2024

П’ятьом «керівницям» навчальних закладів на окупованій частині Донеччини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури п’ятьом громадянкам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

У 2022-2023 роках працівниці освітньої сфери залишились в захоплених державою-агресором населених пунктах та стали співпрацювати з окупантами. Жінки добровільно долучились до організації освітнього процесу в навчальних закладах Маріупольського й Волноваського районів та м. Сніжне. Четверо стали «директорками» шкіл, а п’ята – «заступницею директора».
 
         
 
Так звані педагогині розробляють навчально-методичну документацію відповідно до вимог освітніх стандартів рф й звітують перед росіянами про витрачання закладами фінансових коштів. Підозрювані акцентують увагу не тільки на російській мові викладання, підручниках та системі оцінювання, але й на ідеологічній складовій. Вони виховують дітей в антиукраїнському середовищі та на прикладах вбивць, яких рф називає «героями».
 
             
 
Наразі ексосвітянок оголошено у розшук та стосовно них слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях проводять спеціальні досудові розслідування.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Відділ інформаційної політики
  Донецької обласної прокуратури
 
 
 

кількість переглядів: 78