Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2024

Двом ексспівробітникам служби цивільного захисту, які працевлаштувались до «мнс днр», повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом мешканцям м. Донецька й м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. ч. 1, 2 ст. 111 КК України).

У серпні 2020 року колишній співробітник ГУ МНС України в Донецькій області зрадив присязі працівника правоохоронного органу. Лейтенант служби цивільного захисту обійняв псевдопосаду «головного державного інспектора – начальника групи наглядової діяльності й профілактичної роботи Державного пожежно-рятувального загону м. Донецька мнс днр».
 
          
 
Після повномасштабного вторгнення рф в Україну чоловік присягнув на вірність державі-агресору. Він підписує фейкові документи й під приводом недотримання правил пожежної безпеки забороняє роботу підприємств. Також «інспектор» бере участь в роботі комісії з вибору земельних ділянок під будівництво потрібних загарбникам об’єктів.
 
Другий підозрюваний - старшина служби цивільного захисту, який працював сапером-механіком-водієм в частині піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ГУ ДСНС України в Донецькій області. У липні 2022 року він підтримав окупаційний режим і влаштувався на роботу «старшим сапером 2-ї аварійно-рятувальної частини м. Маріуполя». Чоловік створює ілюзію вирішення питань щодо обстеження та очищення від вибухонебезпечних предметів захоплених ворогом інфраструктурних об’єктів міста. 
 
Наразі громадян, звільнених з посад в Україні, оголошено у розшук. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимально громадянам загрожує довічне ув’язнення.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 60